De Social Toolkit die met jou meebeweegt

STAPP is niet zomaar een applicatie; het is dé essentiële toolkit voor iedere professional binnen het sociaal domein. Ontworpen met een duidelijke missie: ondersteuning bieden waar dat het meest telt. Bij STAPP staat het welzijn van de cliënt voorop, niet de administratieve processen. Deze flexibele en intuïtieve tool past zich aan jouw unieke werkwijze aan, zonder enige verplichting. Want elk verhaal, elk contactmoment, is uniek en onvoorspelbaar. Precies voor deze dynamiek is STAPP ontwikkeld.

Altijd en overal toegang tot cruciale informatie

Met STAPP heb je overal toegang tot een helder dashboard dat je een actueel overzicht biedt van je werkzaamheden, zowel huidige als voltooide. Het systeem is ontworpen om jouw leven eenvoudiger te maken door je te laten aanpassen en aanvullen met de informatie die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt. Of je nu verschillende werkvormen, methodieken of strategieën hanteert, STAPP biedt de flexibiliteit om zich aan elke situatie aan te passen.

Jij staat aan het roer

Bij STAPP bepaal jij het proces. De interactie met cliënten en het daaropvolgende traject is altijd verschillend en vereist een persoonlijke aanpak. Terwijl je actief bezig bent, kun je gemakkelijk gegevens bijwerken en zo een rijke bron van informatie opbouwen. Deze informatie is toegankelijk voor jou, voor de cliënt (indien gewenst), en voor collega’s en partners, afhankelijk van de door jou gekozen instellingen. Bovendien biedt STAPP diverse standaardoverzichten en rapportages, allemaal bedoeld om jouw werk te ondersteunen en te verrijken.

Jouw persoonlijke commandocentrum

Bij het opstarten van STAPP krijg je een persoonlijk dashboard te zien. Dit geeft een helder overzicht van al jouw actieve trajecten, ook op de kaart. Verder zie je openstaande acties en krijg je realtime informatie over je caseload en verdeling. Zo werkt STAPP zelfsturend en kan je snel aan de slag. Met een handige menustructuur en rechtermuisknop functionaliteit werk je eenvoudig je trajecten of andere gegevens bij. Wanneer en waar jij dat wil.

Volledig overzicht, diepgaand inzicht

Met STAPP behoud je als medewerker moeiteloos het overzicht over alle lopende plannen, activiteiten en contacten. Voor leidinggevenden biedt STAPP een venster naar een gedetailleerd inzicht in de caseloads en voortgang van hun teams. Onze applicatie is uitgerust met een reeks standaard overzichten en rapportages die zowel in tabelvorm, grafische presentaties als geografische weergaven beschikbaar zijn. Gevoelige informatie blijft beschermd en toegankelijk voor de juiste doelgroepen dankzij ons geavanceerde rol- en toegangsmodel.

De rapportages zijn niet alleen informatief, maar ook professioneel vormgegeven met jouw organisatielogo en adresgegevens. Met een verscheidenheid aan exportmogelijkheden – van PDF tot DOCX en XLSX – is het delen en verder analyseren van gegevens eenvoudiger dan ooit. Of je nu informatie moet verstrekken aan medewerkers, leidinggevenden of opdrachtgevers, met de aanpasbare filters selecteer je snel de relevante data. Maak overzichten voor specifieke perioden, en krijg inzicht in beginstanden, doorstroming en eindstanden.

STAPP zet jouw tijd en energie daar waar het het meest nodig is: bij de mensen. Het platform maakt terugkoppeling en doorlopende verbetering intuïtief, waardoor er ruimte ontstaat voor vertrouwen en transparantie. Alle betrokkenen hebben helder zicht op de activiteiten en resultaten, wat een open en responsieve werkomgeving bevordert.

Co-creatie: Het hart van STAPP's ontwikkeling

De wensen en behoeften vanuit het werkveld zijn het kompas voor de ontwikkeling van STAPP. Met een nadruk op mobiliteit en flexibiliteit, is het platform in nauwe samenwerking met zowel gebruikers als klanten ontworpen. Deze samenwerking is fundamenteel en voortdurend, want het sociaal domein is nooit statisch – het evolueert constant. Door samen te werken, verfijnen en verbreden we de functionaliteiten van STAPP, waarbij maatwerkoplossingen getransformeerd worden tot generieke functies. Dit zorgt ervoor dat alle klanten profiteren van elke innovatie, en draagt bij aan de ontwikkeling van STAPP tegen lagere kosten.

Geïnformeerd door directe praktijkervaringen, focussen we op de autonomie en het overzicht van onze gebruikers. We hebben dit principe toegepast door klanten de mogelijkheid te geven hun eigen gegevens, plannen en acties in te zien en te beheren. We zijn voortdurend bezig om de zelfregie van gebruikers te vergroten, door hen te laten bepalen wie toegang heeft tot hun gegevens. Deze transparantie vergemakkelijkt de samenwerking en verbetert de coördinatie over verschillende diensten en organisaties heen.

Gebruikers aan het woord: De kracht van STAPP in actie

STAPP blijft zich ontwikkelen en groeien, zowel in functionaliteit als in het aantal gebruikers. Het sociale domein in Nederland is divers en complex, en geen twee samenwerkingsverbanden zijn identiek. Toch is dat voor STAPP geen belemmering. Het faciliteert moeiteloos samenwerking, of het nu gaat om individuele organisaties of een netwerk van partners.

Onze klanten zijn net zo gevarieerd als onze oplossingen, waaronder Perspectief Zutphen, GGZ ondersteuning Utrecht, Welsun Landgraaf, Gemeente Haarlem, De Basisz Zeewolde, Carrefour Emmeloord, CMMW Brunssum, en de Gemeente Noordoostpolder. Deze diversiteit weerspiegelt de veelzijdigheid van STAPP, die zich naadloos aanpast aan uiteenlopende behoeften, samenwerkingsstructuren en organisatiegroottes.

We moedigen nieuwe klanten aan om met onze huidige gebruikers en ambassadeurs in contact te komen. Neem contact met ons op, en we faciliteren een ontmoeting of dialoog met een bestaande STAPP-gebruiker die een soortgelijke setting of uitdaging kent. Hieronder zijn enkele ervaringen gedeeld door onze gebruikers:

Een Wethouder Vertelt:
“Met STAPP hebben onze sociale wijkteams een tool in handen die hen helpt om samen met de klant actie te ondernemen. Als wethouder geeft het me de mogelijkheid om de resultaten en prestaties nauwkeurig te monitoren en te sturen waar nodig.”

Een Sociaal Werker Deelt:
“STAPP is een verlengstuk van mijn werkzaamheden. Het is eenvoudig in gebruik, en ik kan overal met mijn cliënten aan de slag. Het minimaliseert de tijd die ik spendeer aan administratie, waardoor ik meer tijd heb voor wat echt telt: de mensen die ik help.”

Deze feedback is slechts een glimp van hoe STAPP dagelijks de werkzaamheden van professionals binnen het sociaal domein vereenvoudigt en verrijkt.

STAPP: Waar software dienstverlening ontmoet

STAPP is veel meer dan alleen een stuk software – het is een tool ontworpen om doelgericht bij te dragen aan het realiseren van jouw missie. Bij de implementatie richten we ons op de processen, werkwijzen en denkpatronen die uniek zijn voor jouw organisatie. Het team van ArgoNexus staat klaar om je door het hele proces te begeleiden. Vanaf dag één krijg je toegang tot STAPP, die we samen met jou zullen inrichten. Onze trainingen voor key-users zijn gericht op efficiëntie en empowerment, waardoor zij na slechts twee sessies collega’s kunnen begeleiden – intuïtief en snel.

Betrouwbaarheid en veiligheid staan centraal in alles wat we doen. STAPP voldoet aan de hoogste standaarden, inclusief de AVG, en slaat alle gegevens op binnen Nederlandse grenzen. We hebben bewust gekozen voor een applicatiegestuurde benadering, weg van de browser, om een veiligere en functionelere ervaring te bieden via de mogelijkheden van Windows en de integratie met Office.

Onze applicatie maakt verbinding met een veilig en eenduidig opgeslagen database in de cloud. Zodra je STAPP sluit, worden er geen gegevens achtergelaten op het apparaat, waardoor de privacy gewaarborgd blijft. Alle noodzakelijke handelingen vinden plaats binnen de omgeving van STAPP zelf, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook de kans op datalekken aanzienlijk vermindert.